9 budapesti rooftop bár, avagy kikapcsolódás a város tetején (2023)

Hirdetés

9 budapesti rooftop bár, avagy kikapcsolódás a város tetején (1)

éjszakai élet

szerkesztés

Szerzők

 • 9 budapesti rooftop bár, avagy kikapcsolódás a város tetején (2)

  Pákozdi Nóra

2019. 08. 16. 12:44

Van közöttük néhány szálloda tetején helyet kapó bár, régi motoros és újonc, közönségkedvenc és télen is látogatható, de egy közös mindben: szuper panorámát kínálnak. Összeszedtük, hogy hol érdemes munka után koccintani, különleges koktélokat inni és csak figyelni, ahogy alábukik a kora esti napkorong.

 • Mammut tető

 • The Sky Garden Rooftop Terrace

 • 360 Bar

 • High Note SkyBar

 • Toprum (Bezárt)

 • LEO Rooftop

 • BRKLYN

  (Video) George Ezra - Listen to the Man

9 budapesti rooftop bár, avagy kikapcsolódás a város tetején (3)

Mammut tető

1/9

1024 Budapest, Lövőház utca 2.

Címkék

2019 nyarán nyílt meg a város legfiatalabb tetőterasza, aminek az I. és II. kerületiek külön örülhetnek. Idén júliusban a korábban a Corvin tetőn működő Budapest Rooftop Cinema vette birtokba a Mammut 2 bevásárlóközpont évek óta üresen árválkodó tetőteraszát. Augusztusban a helyiséget bárként is kezdték működtetni, ahol Hübris kézműves sörökkel, borokkal, különböző szeszekkel, nachosszal és persze popcornnal várják a vendégeket, hiszen a tetőterasz továbbra is működik moziként. 17 és 23 óra között tart nyitva a hangulatos bár, a negyedik emeletre lifttel és a mozgólépcsőkkel is felmehetünk.

Hirdetés

Hirdetés

9 budapesti rooftop bár, avagy kikapcsolódás a város tetején (4)

The Sky Garden Rooftop Terrace

2/9

1064 Budapest, Podmaniczky utca 45.

Címkék

A májusban nyílt Mystery Hotel különleges kis tetőtéri oázisán járunk, a Nyugati szomszédságában. A menetrend a szokásos: a szállodába való belépés után egy lifttel juthatunk fel, hogy ott aztán műfüvön végiglépdelve egy Budavári Palotával és Mátyás-templommal szemező asztalnál, egy kényelmes nyugágyon vagy a bárpultnál telepedjünk le. Mivel a szálloda maga is fiatal szereplő a budapesti színtérben, a tetőbárnak is van még egy kis szárnybontogató hangulata.

Ami biztos, hogy kora délutántól 5 óráig még akár egyenesen a spa jakuzzijából, fürdőruhában is le lehet heverészni, utána viszont, amikor beindul a bárszezon, már érdemes smart casual viseletre cserélni a bikinit. Akárhogy is, bárételeket, koktélokat és mindenféle más alkoholos és mentes italt is kérhetünk, és közben szinte karnyújtásnyi távolságból szemlézhetjük a budapesti háztetőket és a pályaudvarra befutó vonatokat. Arra érdemes felkészülni, hogy itt a magasélethez magas árak járnak (egy cappuccino 1000 Ft-ba kerül), cserébe viszont nincs kötelező asztalfoglalási/lefogyasztási díj.

Hirdetés

(Video) Charlie's Angels (2019) - Night Club Dance Scene (9/10) | Movieclips

9 budapesti rooftop bár, avagy kikapcsolódás a város tetején (5)

360 Bar

3/9

1061 Budapest, Andrássy út 39.

Több Infó

Címkék

 • Rooftop bár

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a város egyik legnépszerűbb tetőterasza az Andrássy úton lévő 360 Bar, mely főleg klassz földrajzi adottságainak köszönheti mindezt. Eleve menő, hogy a város legszebb sugárútja fölött kapott helyet, ráadásul a Párizsi Nagyáruház teteje a múltban is úri huncutságok helyszíne volt: korcsolyapálya üzemelt itt Pest aranykorában. A téli szezonban iglukkal erősítenek, nyáron pedig továbbra is kellemes élő DJ-szettek mellett fröccsözhetünk, koktélozhatunk, vacsorázhatunk, pihenhetünk. Mindezt körpanorámában: jól látható a Bazilika kupolája, a Parlament, a budai hegyvonulatok és magasságából adódóan, szinte az összes környező háztetőt és titkos tetőteraszt látni innen. Ráadásul folyamatosan történik idefenn valami; időnként jógaórákat, máskor nappali bulikat vagy épp esti BBQ-zást csíphetünk el - ilyenkor belépővel is kell számolni. A programokért kövessétek Facebook-oldalukat! (Belépés a Párizsi Nagyáruház jobb oldalánál lévő ajtón.)

Hirdetés

9 budapesti rooftop bár, avagy kikapcsolódás a város tetején (6)

St. Andrea Wine & Skybar

4/9

1052 Budapest, Váci utca 1.

Több Infó

Címkék

 • Étterem
 • Rooftop bár

A St. Andrea 2017-ben nyitotta meg a Vörösmarty tér felé magasodó skybarját, ami, ahogy neve is mutatja, elsősorban világszínvonalú báréletre fókuszál. A család egri borain kívül széles külföldi borkínálattal és izgalmas koktélokkal támogatják a magaséletet. Elválaszthatatlan a márkától a gasztronómia – a St. Andrea rooftopján szofisztikált falatokat fogyaszthatunk, Barna Ádám szakmai felügyeletével, akár csak az étteremben. A terasz két szárnyra oszlik – egyik felén a Bazilika irányába tekinthetünk, a másik szárnyból a Gellért-hegyet látjuk. Vonzereje abban is rejlik, hogy mivel a bárrész zárt, és kialakítottak odabent is egy éttermet, egész évben látogatható. Vagyis náluk akkor is koktélozhatunk, ha a körülöttünk lévő tetőket befedte a hó, de azért lássuk be, a jeges italok mégiscsak jobban esnek a nyári ég alatt.

Hirdetés

9 budapesti rooftop bár, avagy kikapcsolódás a város tetején (7)

High Note SkyBar

5/9

1051 Budapest, Hercegprímás utca 5.

Több Infó

Címkék

 • Rooftop bár

Nem csak a szállóvendégek felé gesztus, hiszen mindenki számára nyitva áll az Aria Hotel tetején található High Note SkyBar. A Condé Nast Traveler a világ legjobb rooftop bárjai között listázta tavaly, ráadásul első helyen. Kialakításából fakadóan szintén négyévszakos helyről beszélünk. Szinte karnyújtásnyira található tőle a Bazilika kupolája, így gyakran helyszíne fotózásoknak, rendezvényeknek vagy akár leánykéréseknek is. Hétköznapokon 12:00-től déli menüvel mennek, este pedig a koktéloké a főszerep. Asztalt foglalni érdemes, legalább négy órával az érkezésünk előtt, online formában, sőt, jó tudni, hogy ha a 18 óra után szeretnénk a panoráma toronyban biztosítani a helyünket, azt óránként 30.000 Ft/asztal minimum fogyasztási díj fejében tehetjük meg.

(Video) Chillout Rooftop Coffee Shop Ambience - Relaxing Jazz Instrumental Music For Study, Work, Relax

9 budapesti rooftop bár, avagy kikapcsolódás a város tetején (8)

Intermezzo Restaurant & Roof Terrace

6/9

1054 Budapest, Hold utca 3–5.

Több Infó

Címkék

 • Étterem
 • Rooftop bár

A Hold utcai Hotel President először azzal hívta fel magára a budapestiek figyelmét, hogy helikopterleszálló volt a tetején. Aztán 2016-ban egy sokkal kihasználhatóbb funkciót adtak neki: a nyári szezonban rooftop bár üzemel itt, télen pedig korcsolyapálya, a hüttés érzés jegyében. Az Intermezzo teraszról nemcsak a Budai Várat látjuk pazarul, hanem közelsége miatt sosem tapasztalt szögből térképezhetjük fel a Magyar Államkincstár, Lechner Ödön tervezte épületének Zsolnay cserepeit. Egy limonádéra vagy borra is felugorhatunk, de vacsorafronton is számíthatunk rájuk: grill jellegű ételek készülnek - rooftophoz képest is korrekt árakon. Természetesen tőlük sem hiányozhatnak a koktélok, melyek igazán jól mutathatnak naplementében, de alkalmanként jógaórába és DJ-set-ekbe, sőt, kéthetente vasárnap Be Massive Horizon rooftop buliba is becsatlakozhatunk. Asztalt foglalni érdemes, és a jó hír, hogy ez azon kevés helyek egyike, ahol ezt ingyen megtehetjük.

9 budapesti rooftop bár, avagy kikapcsolódás a város tetején (9)

Toprum (Bezárt)

7/9

1053 Budapest, Királyi Pál utca 4.

Címkék

Sokan emlékezhetnek még az egykori Kecskeméti utcai rooftop bárra, ami gyakorlatilag műfajt teremtett Budapesten. Ha oda indultunk naplementézni, akkor komoly izommunkára volt szükség, hiszen nem járt a lift. Azóta az épületből butikhotel lett, kapott liftet és egy komolyabb koncepcióra építő, TOPRUM névre hallgató, helyet, mely első körben brunch-os helyként indult, szombati és vasárnapi nyitvatartással. Azóta már mindennap lehet toprumozni: 7-től 10-ig reggelizni, majd déltől estig válogatni a bisztrókonyha fogásai közül. Ér maradni jó sokáig; a hely este 11-kor, pénteken és szombaton pedig éjfélkor zár, és miközben figyeljük a Gellért-hegyet vagy az Egyetem téri templom tornyait odafentről, érdemes kortyolgatni egy koktélt is. Azzal azért érdemes tisztában lenni, hogy a menü tételeinek árai magaslati lokációra szabottak.

9 budapesti rooftop bár, avagy kikapcsolódás a város tetején (10)

LEO Rooftop

8/9

1013 Budapest, Clark Ádám tér 1.

Több Infó

Címkék

 • Koktélbár
 • Rooftop bár

2018 nyarán nyitott meg a Clark Ádám tér LEO-ja, és eddig a nyárig az egyetlen budai rooftop bárként tartották számon. A Beefbarral szimbiózisban működik - a konyhát ugyanúgy Sipos András viszi. Amit pedig könnyed vacsoránk vagy gin-tonikunk mögül láthatunk, az többek között a Budai Vár, a Gresham palota, a Lánchíd és a Duna. A tetőre külön lifttel juthatunk fel, és erősen ajánlott asztalt foglalni (amit online tehetünk meg, 8 fő fölött 5000 Ft/óra/fő minimum fogyasztással).

9 budapesti rooftop bár, avagy kikapcsolódás a város tetején (11)

BRKLYN

9/9

1075 Budapest, Kazinczy utca 48.

Címkék

A Kazinczy utca egykori trafóháza helyén található BRKLYN esti bulijai mellett a délutáni baráti étkezéseket is egyre komolyabban veszi, mióta Krausz Gábor a konyhafőnök. Ugyan nem utazunk 5-6 emeletet lifttel, gyalog kell megtenni a kisebb távot, amivel egy síkba kerülünk a környező háztetőkkel. Fentről leshetjük például a Kőleves kert folyamatos nyüzsgését és az utca festett tűzfalait is. Az egészen pici bár ugyanazzal a választékkal megy, mint a lenti rész, ám a zene nem központi, fent sokszor külön DJ játszik. Sőt, akár az estebédet is elkölthetjük a Kazinczy utca fölött. Aztán pedig indul a buli: 2019-ben június 28-án nyitják a "rooftop szezont", innentől kezdve minden pénteken deephouse zenére számíthatunk idefenn.

Hasonló tartalmak

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Neely Ledner

Last Updated: 02/20/2023

Views: 6034

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Neely Ledner

Birthday: 1998-06-09

Address: 443 Barrows Terrace, New Jodyberg, CO 57462-5329

Phone: +2433516856029

Job: Central Legal Facilitator

Hobby: Backpacking, Jogging, Magic, Driving, Macrame, Embroidery, Foraging

Introduction: My name is Neely Ledner, I am a bright, determined, beautiful, adventurous, adventurous, spotless, calm person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.